top of page
foto conferinta emotionala _BUN.jpg

Conferințele ACVO debutează cu o prelegere interactivă despre inteligența emoțională

13 noiembrie 2018

Proiectul de conferințe gratuite pentru liceeni, lansat de Asociația ACVO, debutează pe 20 noiembrie cu o prelegere interactivă despre inteligența emoțională. Prin joc și exercițiu, liceenii vor fi invitați să descopere cum pot fi mai echilibrați, mai fericiți, cum pot să se înțeleagă mai bine pe ei și să se conecteze mai bine cu cei din jur. Accesul la conferință este liber, pe baza carnetului de elev, iar cele 25 de locuri disponibile vor fi repartizate în ordinea înscrierilor. Evenimentul va avea loc marți, 20 noiembrie, începând cu ora 17:30. 


Prima prelegere din seria Conferințelor ACVO va fi susținută de psiholog dr. Diana Teodorescu, psihoterapeut specializat în terapii cognitiv comportamentale, cadru didactic universitar asociat, trainer, specialist în psihologie educațională, orientare școlară și vocațională, cu 15 ani experiență în consiliere, evaluare psihologică și terapie pentru copii și adolescenți.

„Am fost atrasă imediat de proiectul Conferințelor ACVO, pe care îl consider extrem de util și de necesar, și apreciez locul privilegiat pe care am aflat că îl vor avea temele legate de comunicare, de relații, de psihologie, în general. De aceea, mă încântă propunerea de a susține prima ediție a conferințelor și sunt sigură că va fi o întâlnire extrem de interesantă pentru toată lumea. Am ales ca temă inteligența emoțională, datorită importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalităţii umane și în adaptarea ființei umane”, declară psih. Diana Teodorescu, referindu-se la rolul său de speaker la primul eveniment pe care Asociația ACVO îl dedică liceenilor.


Sub numele „Zâmbiți, vă rog!” și cu precizarea că va fi vorba despre „exerciții de inteligență emoțională”, prima Conferință ACVO va aborda trei direcții tematice diferite:

  1. Cine sunt eu, cum să îi înțeleg pe ceilalți? – despre empatie, încredere și intuiție

  2. Cum să mă simt bine în pielea mea? – portretul meu emoțional

  3. Ce să antrenez, ce să schimb? – kit de management emoțional


Pe lângă audierea prezentărilor, participanții vor fi implicați activ în jocuri și aplicații practice ale informațiilor învățate, astfel încât să descopere singuri metodele și „instrumentele” prin care să își dezvolte abilitățile emoționale. Trainerul va putea să ofere participanților și feedback-uri directe, pe baza aplicării unui chestionar individual.


Psiholog Diana Teodorescu precizează: „Vrem ca adolescenții să «navigheze» singuri, ușor și cu încredere, prin oceanul propriilor emoții. Vrem să înțeleagă, să comunice și să gestioneze emoțiile, ale lor sau ale celor din jur. Vrem să le accepte atât pe cele pozitive, cât și pe cele care le amenință echilibrul ori fericirea, găsind pentru fiecare răspunsul potrivit. Abilitățile emoționale sunt pur și simplu ca niște mușchi pe care îi putem antrena, ca să trecem prin viață puternici și încrezători, ori ca să dezvoltăm relații frumoase și durabile cu ceilalți. Conferința de față e așadar un antrenament, pentru a le arăta participanților care sunt abilitățile lor emoționale, cum pot fi ele modelate și dezvoltate”.


bottom of page