top of page

Află mai multe despre acțiunile și proiectele noastre!

Copiii din Popricani, Erbiceni și Horlești, prietenii naturii 

7 iunie 2021

Câteva mii de PET-uri au fost adunate de elevii școlilor Erbiceni, Popricani și Horlești în cadrul acțiunii ”Prietenii Naturii”, inițiată de către Asociația ACVO cu scopul de a trage un semnal de alarmă în privința degradării constante a mediului înconjurător și a forma comportamente responsabile față de natură în rândul copiilor. Acțiunea a fost organizată pentru a marca Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, sărbătorită anual la data de 5 iunie. 

Prietenii naturii _ foto principala site.jpg
Planeta azi si maine - foto principala site.jpg

De Ziua Pământului, copiii au transmis cum și-ar dori să arate planeta viitorului

27 aprilie 2021

Tristă și poluată acum, veselă și plină de verdeață în viitor. Descrierile reprezintă felul în care văd copiii planeta acum și cum și-ar dori să arate în anii următorii casa în care vor locui ei și generațiile viitoare. Provocarea a fost lansată de către Asociația ACVO, concursul ”Planeta azi și mâine” fiind organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului cu scopul de a trage un semnal de alarmă în privința degradării constante a mediului înconjurător.

ACVO și ApaVital, alături de comunitate

6 aprilie 2021

Unitatea mobilă ATI, branșată la rețeaua de apă în timp record și fără costuri

unitatea mobila_2.jpg
ACVO_Ziua Apei.jpg

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Asociația ACVO în mijlocul copiilor

29 martie 2021

300 de  elevi din clasele primare de la câteva școli din județ au aflat informații interesante și inedite despre apă, cum poate fi aceasta economisită și păstrată curată,  în cadrul unei acțiuni organizate de către echipa Asociației ACVO cu scopul de a forma atitudini și comportamente pozitive față de mediul înconjurător. În cadrul acțiunii organizate pentru a marca Ziua Mondială a Apei, elevii au vizionat un film despre importanța apei, realizat special pentru copii, și au primit materiale informative și educative.

Asociația ACVO ajută elevii din Iași să își înfrunte temerile cauzate de pandemie

11 octombrie 2020

122 de elevi de clasa a IX-a de la Liceul Teoretic ”Al.I.Cuza” din Iași au învățat cum să facă față provocărilor pandemiei în timpul unor prelegeri susținute de către psihologul Ana Maria Ciobanu. Proiectul face parte din seria  acțiunilor de dezvoltare personală pentru adolescenți, organizate de către Asociația ACVO cu scopul de a ușura tranziția acestora către viața de adult.

foto  conferinte ACVO.jpg
119082124_721749761708723_58695799831968

Asociația ACVO a donat 190 de ghiozdane pline cu rechizite la început de an școlar

septembrie 2020

190 de elevi din clasele primare din comunele Sirețel și Ipatele au primit ghiozdănele pline cu rechizite în prima zi de școală. Asociația ACVO continuă astfel seria acțiunilor dedicate elevilor din județul Iași, fiind al treilea an consecutiv în care aceștia găsesc pe bănci toate cele necesare desfășurării cursurilor în bune condiții.

Asociația ACVO, donații de 20.000 de lei spitalelor ieșene

26 mai 2020

Asociația ACVO s-a alăturat ONG-urilor care vin în sprijinul cadrelor medicale din prima linie și a pacienților afectați de noul tip de coronavirus cu o contribuție financiară în valoare de 10.000 de lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infectioase "Sfânta Parascheva" și 10.000 de lei pentru Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

impreuna_pt_material_donații.jpeg
prietenii cartilor_mai_2020 (2).jpg

ACVO continuă acțiunile de educare a tinerelor generații

25 mai 2020

Da, a fost și este pandemie, suntem responsabili, evităm deplasările cât mai mult, dar nu putem uita de misiunea noastră, aceea de a construi un viitor mai bun pentru copiii din jur. Mai ales în această perioadă ei au nevoie de speranță, de adulți care să le transmit mesajul că lucrurile vor intra la un moment dat pe o direcție bună și că ziua de mâine va fi mai sigură.

Prietenii cărților, în vizită la Biblioteca Centrală Universitară  

22 ianuarie 2020

Istoria scrisului, a instrumentelor și a suporturilor de scris, diverse formate de cărți, povești din lumea întreagă sau manuscrise ale marilor autori români. Asta au descoperit elevii de la Școala Gimnazială ”D.D.Pătrășcanu” Tomești, în timpul unor vizite la Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu”, organizate de către Asociația ACVO în cadrul proiectului ”Prietenii Cărților”. La final, copiii au descris în compuneri, poezii sau desene ce și-ar dori să fie dacă ar avea de ales dintre orice ființă sau lucru, dar și ce ar schimba în lume dacă ar avea puteri supranaturale pentru o zi.

Picături de bucurie pentru copiii comunității

9 decembrie 2019

Sute de copii din Iași au învățat lucruri inedite despre apă prin intermediul unei piese de teatru puse în scenă de către un grup de elevi de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”. Proiectul implementat de către Asociația ACVO a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a importanței economisirii apei și a folosirii acesteia în mod corect în rândul tinerelor generații.

Cunoaște-te bine! Invitația ACVO pentru liceenii din Pașcani

octombrie - noiembrie 2019

Aproape 100 de elevi de la Liceul Tehnologic Economic ”Nicolae Iorga” din Pașcani au învățat cum să își descopere și să lucreze cu propriile emoții în cadrul unui amplu proiect derulat de către Asociația ACVO. Întâlnirile au avut loc în perioada octombrie-noiembrie 2019, scopul fiind ușurarea adaptării la viața de licean pentru elevii claselor a IX-a.

Secretele comunicării eficiente, descoperite de elevii din Podu Iloaiei și Hârlău

7 noiembrie 2019

Zeci de liceeni din județul Iași au învățat cum să facă o prezentare de success despre ei înșiși și cum să vorbească în public fără să fie copleșiți de emoții. ”Tu știi să te prezinți?” este un proiect implementat de către  Asociația ACVO, scopul fiind formarea aptitudinilor de comunicare în rândul elevilor de clasa a XII-a, prin intermediul unor prelegeri interactive susținute de Florin Smeu, speaker, trainer și autor de carte.

Școala începe cu ACVO

11 septembrie 2019

218 elevi au primit rechizite scolare la acest început de an, câteva zeci au intrat în două săli de clasă dotate cu mobilier nou, iar aproape 100 de copii de grădiniță au primit jucării. Asociația ACVO continuă astfel seria acțiunilor dedicate școlarilor și preșcolarilor din comuna Alexandru Ioan Cuza, după ce anul trecut aceștia au primit rechizite și jucării, au mers într-o excursie în Iași unde au vizionat pentru prima dată un film 3D și au fost vizitați de Moș Crăciun încărcat cu daruri dulci.

Noi sesiuni de instruire și schimburi de experiență la ApaVital

aprilie - iunie 2019

Specialiștii din cadrul companiei ApaVital au fost și în anul 2019 ”profesori” pentru un grup de 200 lucrători din sectorul de alimentare cu apă și de canalizare din Republica Moldova. Compania ApaVital, prin Asociația ACVO, continuă astfel programul început în 2018 prin proiectul SDC-ADA ”Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova”, catalogat drept un succes de Asociația Moldova Apă Canal.

”Planeta azi și mâine”

Cum văd tinerele generații viitorul Pământului

aprilie - mai 2019

Asociația ACVO și compania ApaVital organizează prima ediție a concursului ”Planeta azi și mâine”,  destinat elevilor de clasa a IV-a din municipiul Pașcani și suburbii.  Scopul acțiunii este de a afla viziunea copiilor despre felul în care ar trebui să arate Pământul pentru a asigura un viitor adecvat tinerelor generații.

Prima ediție a concursului

”Ce știi despre apă?”,

un succes

26 martie 2019

151 de concurenți din 21 de licee ieșene, 14 premii în valoare totală de 10.700 lei, zeci de studenți, profesori universitari și preuniversitari implicați, un workshop despre importanța conservării apei. Este bilanțul primei ediții a concursului județean interdisciplinar ”Ce știi despre apă?”, organizat de către Asociația ACVO și Departamentul de Ingineria și Managementul Mediului, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu”, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, considerat un succes de către organizatori și participanți.

Ce știi despre apă?

Concurs județean interdisciplinar dedicat apei și conservării resurselor

februarie - martie 2019

Asociația ACVO și Departamentul Ingineria și Managementul Mediului, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu”, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași organizează prima ediție a concursului județean interdisciplinar ”Ce știi despre apă?”. Acțiunea este dedicată Zilei Mondiale a Apei, 22 martie 2019, aceasta fiind și data stabilită pentru premierea câștigătorilor.

”Planeta azi și mâine”

Tinerele generații își doresc un viitor mai verde

17 mai 2019

Ape curate, zone verzi din belșug, multe animale și, neapărat, surse alternative de energie. Asta  își doresc micii elevi din Pașcani pentru planeta viitorului. Școlarii din clasele a IV-a din municipiu au realizat machete cu felul în care văd ei Pământul în zilele noastre și cum și-ar dori să arate atunci când vor fi mari.

Conferințele ACVO – trei teme de mare interes pentru liceeni, până în martie

 21 ianuarie 2019

Primele trei conferințe organizate în 2019 de Asociația ACVO abordează, la sugestia liceenilor, trei teme extrem de interesante pentru ei: îngrijire corectă și frumusețe, în viziunea medicului dermatolog, sfaturi de administrare corectă a banilor, oferite de un specialist în domeniul bancar, și inițiere în antreprenoriat și leadership, asigurată de un expert în management.
Ca toate Conferințele ACVO, și aceste trei ediții vor pune accent pe informațiile practice și pe elementele interactive, astfel încât participanții să rămână cu cât mai multe cunoștințe utile, gata de a fi aplicate ulterior în viața de zi cu zi.

foto  conferinte ACVO.jpg
schimb experienta (5).JPG

Profesioniștii apei din Iași au împărtășit din experiența lor colegilor din Republica Moldova

18 ianuarie 2019

200 de lucrători din cadrul operatorilor de apă și canalizare de pe întreg teritoriul Republicii Moldova au participat la un program de instruiri și schimburi de experiență în perioada septembrie-decembrie 2018. ”Profesori” le-au fost specialiștii din  compania ApaVital în cadrul proiectului SDC-ADA ”Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova”.

Să ne cunoaștem copiii!

15 ianuarie 2019

Asociația ACVO a facilitat accesul la programe de dezvoltare personală pentru copiii din compania ApaVital. Astfel, în jur de 40 de copii au beneficiat gratuit de servicii de evaluare realizate de către un profesionist.
Evaluarea a presupus, pe de o parte, identificarea intereselor, abilităților, preferințelor copiilor/adolescenților, iar pe de altă parte, depistarea acelor comportamente disfuncționale care îl impiedică pe copil/adolescent să își valorifice resursele la potențial maxim.

dezvoltare personala (2).jpeg
Mos Craciun Scheia.JPG

ACVO a dăruit cadouri de Crăciun copiilor din Șcheia

6 decembrie 2018

Moș Crăciun a ajuns ceva mai devreme pentru copiii de la Școala Gimnazială Șcheia. Echipa Asociației ACVO a dăruit pachete cu dulciuri tuturor celor 350 de școlari și preșcolari din comună fiind răsplătită cu momente artistice, felicitări realizate de elevi și o diplomă oferită de către directorul școlii.

Prima conferință ACVO a stat sub semnul dialogului

23 noiembrie 2018

Cu o temă de importanță covârșitoare – inteligența emoțională, cu un speaker experimentat – psiholog dr. Diana Teodorescu, și cu participanți deschiși și iscoditori, prima conferință ACVO a căpătat dinamica unui adevărat workshop, construit în jurul nevoilor de informare și înțelegere ale tinerilor prezenți. Întâlnirea a avut loc pe 20 noiembrie și a reunit liceeni cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, de la mai multe licee din Iași.

foto conferinta inteligenta.jpg
foto conferinta emotionala _BUN.jpg

Conferințele ACVO debutează cu o prelegere interactivă despre inteligența emoțională

18 noiembrie 2018

Proiectul de conferințe gratuite pentru liceeni, lansat de Asociația ACVO, debutează pe 20 noiembrie cu o prelegere interactivă despre inteligența emoțională. Prin joc și exercițiu, liceenii vor fi invitați să descopere cum pot fi mai echilibrați, mai fericiți, cum pot să se înțeleagă mai bine pe ei și să se conecteze mai bine cu cei din jur. Accesul la conferință este liber, pe baza carnetului de elev, iar cele 25 de locuri disponibile vor fi repartizate în ordinea înscrierilor. Evenimentul va avea loc marți, 20 noiembrie, începând cu ora 17:30.

Conferințele ACVO aduc răspunsuri la întrebări arzătoare ale liceenilor

5 noiembrie 2018

Asociația ACVO, organizație neguvernamentală înființată în această vară la Iași, lansează în luna noiembrie primul său proiect de anvergură dedicat adolescenților: un program de conferințe interactive, în care specialiști din cele mai diverse domenii vor oferi îndrumare și răspunsuri la preocupările complexe ale liceenilor. De la sănătate și sport, la literatură și civism, de la informații financiare și educație de business, până la sfaturi pentru alegerea carierei ori metode de comunicare eficientă, de la inteligență emoțională la prelegeri despre fericire ori succes, orice temă care trezește interesul și curiozitatea adolescenților va putea fi abordată în Conferințele ACVO. Nu vor lipsi poveștile de viață și dialogurile cu personalități și celebrități, prilej pentru participanți să descopere singuri ce modele sau învățături li se par interesante și demne de urmat.

foto  conferinte ACVO.jpg
excursie copii Scheia.JPG

Mini excursie la Iași pentru 44 de elevi din Șcheia

31 octombrie 2018

Bucurie, râsete și o experiență inedită. Asta a dăruit Asociația ACVO celor 44 de copii de la Școala Gimnazială Șcheia aduși într-o mini excursie în Iași. Micuții au vizitat Gradina Botanică, au luat prânzul la sediul din Copou și au vizionat un film 3D.

ACVO și ApaVital au dăruit ghiozdane, rechizite și jucării copiilor din Alexandru Ioan Cuza

10 septembrie 2018

235 de elevi din comuna Alexandru Ioan Cuza au primit din partea Asociație ACVO ghiozdane pline cu rechizitele necesare primei jumătăți de an școlar. Nici micuții de la grădiniță nu au fost uitați: aceștia au intrat pentru prima dată în ultimii ani într-o grădiniță plină cu jucării.  Asociația ACVO a dat astfel startul proiectelor prin care își propune să contribuie la un viitor mai bun pentru comunitate și pentru membrii săi.

acvo scheia revista (1).png
Bibliotecile ACVO - foto principala site.jpg

Bibliotecile ACVO – proiect de reînnoire a colecțiilor de cărți de la sate

25 iunie 2021

2.000 de volume au ajuns în două școli din județul Iași și 3.000 vor ajunge până la finalul anului în alte trei unități de învățământ, în cadrul unui amplu proiect de reînnoire a bibliotecilor școlare de la sate, inițiat de către Asociația ACVO în parteneriat cu Amazon Development Center Iași și Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu”. 

bottom of page